Direktlänk till inlägg 6 december 2009

Ett inlägg mot riktningen bandy i världen

Av Christer Rönnholm - 6 december 2009 09:36

Finner en text som riktar sig mot Kina och Mongoliet där bandyn skall utvecklas.....

Källan är ur Svensk bandy.se. Artikeln tas från Erik Jonsson, svenskbandy.se


"Lars Wennerholm, konsulent på Svenska Bandyförbundet och ordförande i Internationella Bandyförbundets (FIB) utvecklingskommitté, var under midsommarveckan i Kina och provinsen Xiang. Kinas vintersportförbund hade samlat ett 30-tal ledare, idrottslärare samt aktiva skrinnare till en bandykonferens.
- Kina har som mål att ställa upp med ett bandylag i Asiatiska vinterspelen 2011 i Alma Ata i Kazakstan, berättar Lars Wennerholm.

Kina har tagit upp bandy på sitt vintersportprogram. De vill starta upp och utveckla bandy och detta kommer att ske i provinsen Xiang som gränsar till bland annat Mongoliet och Kazaktstan.
- Vårt mål är att vinna över Mongoliet 2011, säger Mr Tung, vice president i Kinas vintersportförbund.
- Det är kort om tid och endast 18 månader till spelen, men med hjälp från Internationella Bandyförbundet ser jag positivt på uppgiften och vi har en stark vintersporttradition i Xiang-provinsen. I Altry (en stad med ca 300.000 invånare) har vi naturis från oktober till april, tillägger Mr Tung.

Bandykonferensen genomfördes efter önskemål från Kina. Under två dagar lärde Lars Wennerholm ut bandy till deltagarna med hjälp av Mr Ji, vice sportchef i Kinas ishockeyförbund, som tolkade från engelska till kinesiska. Med hjälp av film och bildspel fick deltagarna en bild av vad bandy är. Dessutom fick de prova och känna på klubba och boll i en sporthall. En stor del av teoritiden gick åt till att noggrant studera regelverket, vilket från Kina anses som en viktig förutsättning för att komma igång med bandy.

Ska ansöka om inträde
Kina vill komma igång med bandy under hösten 2009 och kommer att bjuda in till ett träningsläger under oktober/november på en fullstor is i staden Altry under tio dagar. Efter detta hoppas man få hjälp av FIB med utbildning och träning fram till Asiatiska vinterspelen 2011.
- Vi kommer att skriva till FIB inom de närmaste veckorna och ansöka om inträde. Jag har redan översatt bandyreglerna till kinesiska, säger Mr Ji.
- Vi kommer att behöva hjälp både från FIB och Sverige för att komma igång och utveckla bandy i Kina, tillägger Mr Ji.

Kina har en stor tradition i vinteridrott och det har skett en stor utveckling inom skridsko samt skidskytte.
- Med det intresse och de förutsättningar som finns i Xiang-provinsen kommer Kina att kunna bli ett tillskott inom bandyvärlden, menar Lars Wennerholm.
- Redan nu har de förberett en naturisbana där det kommer att spelas bandy på efter det lägret som ska hållas i oktober/november"

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christer Rönnholm - 27 augusti 2019 14:42

Äntligen håller jag på med min första bok......   Den kommer att heta. Våra kära kolhydrater.   Sedan två år tillbaka tränas det och tänks på kosten 24/7. Boken skrivs för fullt och få se vilket förslag som kan tycka detta är intressesant!!!!...

Av Christer Rönnholm - 8 juli 2018 07:56

Sedan den 11 juli 2017 har jag tränat varje dag. Minst tuff promenad på 5 km. Det har oftast blivit mellan 9-11.5 km. Jag har ofta funderat över om det går att hitta nåt medel kring att öka förmågan och bli starkare och snabbare. I början av juni 2...

Av Christer Rönnholm - 24 juni 2018 19:28

I ett temanummer av The Lancet som publicerades den 18 juni hävdar en internationell forskargrupp att bristen på fysisk aktivitet d v s fysisk aktivitet och stillasittande nu orsakar var 10 e förtida dödsfall i världen. Det betyder att bristen på rör...

Av Christer Rönnholm - 23 juni 2018 00:12


Dagen till ära hittar jag vidare på den första etappen vid bruksledens första bana. Den första biten var lätt från Rocklundas tavla. Lätt löpning i skogen efter 5 km spåret ner mot Villa utsikten. Hur många gånger hade jag inte sprungit upp och ner u...

Av Christer Rönnholm - 10 juni 2018 20:10


    Sedan den 11 juli 2017 har jag letat efter stigen av de olika bruksledernas etapper. Jag har tittat på kartor och sökt via nätet. Vid turistbyrån öppnade man munnen och tipsade om anslagstavlorna vid Rocklunda!!!! Det man hittade var en dålig k...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbol


Skapa flashcards